Estruç africà

Informació general
female and male ostrich.jpg

Famella

female.png

Mascle

male.png

Classificació biològica

Classe: Aus

Ordre: Struthiouniformes

Família: Struthionidae

Gènere: Struthio

Espècie: Struthio molybdophanes & Struthio Camelus (3subespècies)

distribution.jpg

Distribució geogràfica salvatge

Espècies y subespècies vives

Somali Ostrich.jpg

Struthio Molybdophanes (Estruç de coll blau)

red neck.jpg

Struthio Camelus Camelus

(Estruç de coll vermell)

black neck.jpg

Struthio Camelus Australis

(Estruç de coll negre)

pink neck masai.jpg

Struthio Camelus Massaicus

(Estruç de coll rosa)

Espècies extintes

† Struthio dmanisensis                      † Struthio camelus syriacus 

†Struthio coppensi                             † Struthio linxiaensis

† Struthio orlovi                                  † Struthio oldawayi

† Struthio wimani                               † Struthio asiaticus

† Struthio brachydactylus

Avui dia, l'estruç en estat salvatge es troba només a Àfrica. En el passat, aquestes aus varen habitar el medi orient i part d'Àsia.

Trien àrees àrides i obertes per a viure, és a dir, la sabana o àrees semi desèrtiques, com la regió sub-sahariana.

La seva longevitat és d'entre 30 i 40 anys a la naturalesa, ja que no té depredadors naturals.

Hàbitat natural

Alimentació

L'estruç salvatge s'alimenta de les gramínies de la sabana, fulles, flors i fruits.

No obstant això, també menja insectes, aranyes, cargols, petits rèptils i altres vertebrats menors. Fins i tot hi ha registres que ocasionalment consumeix restes de carronya que grans depredadors no han devorat.

A l'igual que totes les aus, l'estruç ha d'ingerir pedretes per omplir el pedrer. Aquest és l'òrgan encarregat de triturar el menjar. En altres paraules, es encarrega de la digestió mecànica, a l'igual que nosaltres masteguem/roveguem amb les dents.