Estruç africà

Aparellament i cries
cortejo.jpg

L'època de d'aparellament comença a la primavera i s'allarga fins a final d'estiu. És en aquesta època quan les femelles posen ous i els mascles exhibeixen un color vermell a les escates de les potes i en els seus becs.

nido.jpg

Els estruços són aus polígames i formen un niu comunal, és a dir que es comparteix entre tota la manada. D'aquesta manera diversos mascles protegeixen el mateix niu. És el mascle alfa qui construeix el niu, que consisteix en una depressió excavada a la terra amb les urpes dels seus peus. El niu és molt primitiu i no en té cap encoixinat vegetal. Un niu més semblant al d'un dinosaure que al d'un ocell modern.

oviraptorosaur-nest.jpg
 
patrullando.jpg

Els mascles marquen el territori del ramat produint un so tan fort i greu que de vegades és confós per un lleó. A més patrullen el territori establert al voltant del niu i les femelles van posant els seus ous fins que el niu està ple, amb uns 30 en total. Curiosament, el mascle alfa sol incubar els ous de nit i una femella de la seva elecció durant el dia. El canvi de torn també sol concordar amb la sortida i la posta de sol. D'aquesta manera, camuflen el niu amb els colors de les seves plomes.

nido2.jpg

El sistema reproductiu de l'estruç, a l'igual que les altres ratites, és com la d'un rèptil i no d'ocell. És per això que els mascles d'aquestes aus tan primitives encara tenen un penis a la cloaca, no com les aus modernes que no tenen penis. En poques paraules, el seu aparellament s'assembla més al de les tortugues que al dels coloms.

avestruces apareando.png
avestruces apareando1.jpg
avestruces apareando2.jpg
avestruces apareando3.jpg

Després de 42 dies d'incubació, arriba la selecció natural d'aquesta espècie. Només els pollets més forts podran eclosionar la closca de l'ou i aquest procés pot durar uns dies més. Només al voltant del 25% de pollets tindran èxit. Al néixer, l'estruç pot veure, caminar i menjar per si sol. Pel que no necessita ni cerca a la seva mare. En canvi solen quedar al costat del mascle alfa que és el millor candidat per a la seva protecció. A més posseeixen un camuflatge molt efectiu per a la seva protecció, confonent als depredadors, ja que s'assemblen al porc espí africà, un eriçó gegant capaç de matar a qualsevol animal que s'ho intenti menjar. Aquests pollets creixen molt de pressa! De 15 centímetres a 2,10 metres en 10 mesos. Encara que amb només 6 mesos d'edat ja mesuren 1,50 metres i corren més de pressa que un lleó ... a uns 60km/h.

ostrich baby hatched.jpg
ostrich babies2.jpg
baby ostrich.jpg